бодрум

Почивка ‘all inclusive’ в Бодрум: Гид за новобранци“

Турция. Бодрум, живописният град на Турската Ривиера, е любима дестинация за туристи от цял свят. Разположен в прекрасната област Мугла, градът притежава богата история, зашеметяващи плажове и невероятни ‘all inclusive’ хотели. Ако сте новобранец в света на ‘all inclusive’ ваканциите, този гид ще ви помогне да планирате и използвате максимално вашия престой в Бодрум.

1. Избор на ‘all inclusive’ хотел

В Бодрум има множество хотели, които предлагат ‘all inclusive’ пакети. При избора на хотел, обаче, трябва да вземете под внимание няколко неща. Разгледайте отзивите и рейтингите на хотелите онлайн, за да се уверите, че те отговарят на вашите очаквания. Също така проверете какво включва пакетът ‘all inclusive’ – храна и напитки цял ден, спортни занимания, детски клубове, използване на сауна и спа центрове, и така нататък.

2. Вземете максимума от ‘all inclusive’ изживяването

Използването на вашия ‘all inclusive’ пакет изисква предварително планиране. В повечето хотели храненето и напитките са включени в пакета, затова може да се насладите на различни ястия и напитки през целия ден. Обърнете внимание на различните ресторанти в хотела – може да има разнообразие от интернационални до местни ястия.

3. Разгледайте забележителностите на Бодрум

Макар че ‘all inclusive’ пакетите са създадени да предложат удобство и спокойствие, не пропускайте да разгледате и самия Бодрум. Градът е богат на исторически забележителности като замъка на Бодрум, античния театър и множество музеи. Също така има много красиви плажове и заливи, където можете да се насладите на слънцето и морето.

4. Участие в организирани активности

Повечето ‘all inclusive’ хотели в Бодрум предлагат богат избор от активности, които може да ви помогнат да използвате максимално престоя си. Това включва водни спортове като каякинг, ветроходство и гмуркане, както и извън водата, като тенис, футбол и др. Някои хотели предлагат дори класове по йога и пилатес, а също и вечерни шоу програми и концерти. Не пропускайте да проверите какви активности са включени във вашия ‘all inclusive’ пакет и да се възползвате от тях. Повечето са платени.

5. Запазете време за отдих

Въпреки че е важно да използвате максимално ‘all inclusive’ престоя си, не забравяйте, че главнатацел на ваканцията е да се отпуснете и да се насладите на времето си. Бодрум е идеално място за отдих и релаксация, така че запазете време за лежане на плажа или около басейна, за гледане на залеза или за просто наслаждение на прекрасните гледки, които градът предлага.

6. Планирайте напред

Преди да отидете на вашата ‘all inclusive’ почивка в Бодрум, планирайте предварително какво искате да правите. Разгледайте какви активности предлага вашият хотел и какви забележителности има в района. Вземете под внимание и времето за пътуване до различните места, за да оптимизирате вашето време.


Публикувана

в