Халкидики

Последните летни лъчи: Уикенд Отдих на Халкидики

Когато лятото навлиза в своите последни дни и древните гръцки богове решават да посрещнат есента, Халкидики променя своята магия, за да предложи несравнимо спокойствие и красота. Това е идеалният момент за бързо бягство от градската суета и напрегнатото ежедневието.

Пътят от София

Пътешествието до Халкидики от София е приятно и не изисква много време. По магистралата, около 4-5 часа шофиране ще ви отведат през красивите балкански пейзажи директно до сърцето на този райски кът. Въпреки че пътуването може да е по-дълго, отколкото до някои други дестинации, то си заслужава всеки изминал километър.

Настаняване сред природата

Не е нужно да разполагате с голям бюджет, за да насладите на истинско уединение в Халкидики. Много къщи за гости предлагат комфорт и уют на достъпни цени. Обкръжени от гъста зеленина и симфонията на цикадите, тези места за настаняване са идеални за целите на това пътуване.

Вкусове от Егейско море

Халкидики е известен със своите морски деликатеси, а октоподът е един от тях. Местните ресторанти предлагат разнообразни начини на приготвяне на тази морска изкушение – на грил, маринован или в салата. Седнете на терасата на ресторант на брега, поръчайте чаша гръцко бяло вино и насладете се на изгледа и вкуса на Егейско море.

Закътани плажове и кристална вода

Далеч от тълпите, Халкидики крие някои от най-красивите плажове в Гърция. Водите са кристално чисти, а пясъкът е мек и топъл за всеки крак. През септември слънцето все още гали с топли лъчи, но температурите са по-умерени, което прави деня на плажа истинско удоволствие.

Халкидики през септември е идеалната дестинация за всички, които искат да уловят последните лъчи на лятото. Тук времето спира и всяка минута става спомен, който носиш със себе си. Не пропускайте възможността за един незабравим уикенд в райския край на Халкидики.


Публикувана

в